Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

 

 

 Välkommen till Kennel Royal Ming´s 

Uppfödare av Yorkshireterrier och Chihuahua

 

 

 

 

 

 

Royal Mings´s Carpe Diem (Lilla Gry)

En sann berätelse om livet med  lilla GRY,

18 juli 2009

Mitt lilla hjärtetroll har idag 18 juli 2009 varit på internationell utställning i Köping,  hennes officiella debut.

Tidigare har hon deltagit på inoff. utställningar och blivit bäst i ras på samtliga! Hon föddes hos mej i augusti 2009 i en kull med 3 valpar. Hennes norskexporterade helbror Royal Ming´s Pavarotti har varit mycket framgångsrik i utställningsringen och redan tagit sitt första cert. Då Gry hade en tuff start på livet fick utställningar vänta för vår del

 Men idag är vi stoltare än någonsin (och trötta) Gry vann juniortik klassen, fick CK och blev 4:a bästa tik . Hon är bara 11 månader och mitt allt! Detta var  bara vara början på hennes fantastiska debut i ringen. Samtliga utställningar hon deltagit i sommaren 2009 har hon blivit klassvinnare, fått flera CK:n och placerad i bästa tik 2 gr. Motgångar i livets start har svetsat oss  samman på ett alldels fantastiskt sätt och idag är hon min tillgivne vän,  en pigg och glad tjej  som älskar livet, mat, matte och lydnadsträning...men livet med Gry har minst sagt varit en prövning!

 

Hon älskar utmaningar!

Livet med Gry har på många sätt varit en rysare . Hennes medfödda känsla av att allt är ätbart har haft ett högt pris. Ute är hon en ständig sakletare. Nosar rätt på allt som folk "tappat" och som är mindre nyttigt för en liten hund att äta såsom  nappar, tops, tuggummin, snus mm. Inne får jag nogsamt ta bort allt  "ätbart"!  Min iver till trots att sanera hennes väg har hon lekt med döden ett antal gånger......!

För mycket har hon provat ....12 veckor gammal åt hon giftig svamp med gluppsk aptit något som nästan kostade henne livet men med akutbehandlig hos veterinär klarade hon den biffen (svampen) med nöd och näppe.  6 månader gammal "råkade" hon svälja en synål med tråd på, något som ju inte heller var så bra. Nålen fastnade på tvären långt ner i halsen och jag trodde aldrig hon skulle fixa resan till veterinären. Väl framme blev hon röntgad och sövd inom loppet av en minut. Hennes liv stod på spel men min skickliga veterinär kunde med hjälp av fiberoptik avlägsna både nål och tråd och jag kunde torka tårarna.  Stort TACK till Leif Hokfors, Bista Hund o Katt klinik.

Några veckor senare forcerade hon den uppriggade grinden och klev hon ut på vår takterass (att öppna grindar är också en egenskap hon har). Men se det nöjde hon sig inte med utan fortsatte ut under räcket  och ner i stuprännan  där hon stolt balanserade omkring ca 4-5 m ovan mark......själv stod jag på marken och kunde bara vänta på hennes fall, men lite klok är hon ju trots allt så hon tog ett skutt upp igen under tiden som jag svalde  hjärtat fem gånger. Allt detta på 11 månader!!!! Gry är ingen vanlig  hund hon är lilla Gry.

Gry har en kompis som heter "Snoddas" (ett väl använt gosedjur som sitter fast i en snodd) den har hon stenkoll på, hämtar den gärna på kommando och bär med sig överallt  jagar och "dödar" den tusen gånger. Med den i munnen minskar hennes möjligheter att smaka på allt annat. Hon är också mycket noga med att säga "godnatt".  Innerligt och hjärtligt bekräftar hon varje kväll min existens med en hagelskur av våta pussar.....som om detta inte är nog så kan jag avslöja att hon sitter till bords varje kväll som vilken familjemedlem som helst - får hon inget skrynklar hon servetten i vrede - får hon smaka räcker hon "vacker tass"! Hon är absolut inte bortskämd (!).....men skulle nog behöva  både  munkorg,  fallskärm och 9 liv ......  

 

                                                        

     Gry jag älskar dej!

   

 

.

 Välkommen in på besök till oss!