Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning

 

 

 Välkommen till Kennel Royal Ming´s 

Uppfödare av Yorkshireterrier och Chihuahua

 

 

 

 

 

 Lite om mej och mina hundar, 

  Inger heter jag och är innehavare av Kennel Royal Ming´s, en liten uppfödning i hemmiljö av Yorkshireterrier och Chihuahua på vår gård i södra Närke. Yorkar har jag haft i mer än 30 år och chihuahua i 10 år. Jag är utbildad hundinstruktör och tränar och tävlar mina yorkar i lydnad och agility med framgång. Jag lägger mycket tid på mina hundar, daglig träning, långa promenader, olika aktiviteter samt mycket pälsvård tillhör en del av min dag. Inom SBK är jag aktiv som instruktör samt har styrelseuppdrag. Självklart ställer jag också ut mina hundar. Jag är medlem i SKK samt rasklubbarna Chihuahua Cirkeln och Yorkshireterrier Sällskapet där vi även meriterat oss för uppfödarlistan.

Jag har gått SKK´s uppfödarutbildning och som instruktör uppdaterar jag ofta mina kunskaper genom olika kurser .

Jag är auktoriserad kennelkonsulent i Örebro län och sitter även med i Örebro läns kennelklubbs styrelse.

 

Vi har under många år även fött upp Arabiskafullblod men efter hemkomst från Asien där vi bott ett antal år tog hundintresset över. Under årens lopp har jag haft förmånen att äga och träna olika hundar, stora som små. 

Yorken tog tidigt mitt hjärt med storm genom sin behändiga storlek, vackra uttryck, alerta och pigga sätt. En tillgivenhet utan gränser och en inbyggd villja att alltid vara till lags gör dem dessutom mycket lättlärda och lydiga. När ryggsäcken med träningsgrejor är framställd sitter mina 4 yorkar redan vid bilen och väntar. Har jag glömt apportbocken är det bara att skicka in en hund att hämta den! Att detta verkligen är kul tycker både jag och yorkarna! Yorken ÄR en terrier och vill ha ett aktivt liv, gillar långa promenader och hänger gärna med på en joggingtur, älskar dragkamp och spårar gärna - en fantastisk ras i litet format med en stor hunds begåvning.

Den vackra silkeslena pälsen måste dock vårdas ömt och kräver mycket tid om man inte väljer att klippa ner sin york. 

 

Mina små  Chihuahuor är också mycket kärleksfulla och tillgivna.  Inte lika motiverade till träning som yorkarna (!), De lever  med mottot "kan själv" och är lite mer självständiga, gillar mest av allt att jaga varandra. De vill gärna vara nära sin ägare, sova i sängen, kela och gosa. Ibland undrar jag vart dom är (?) då har dom kurat ihop sig i någon mysig filt så de inte syns. De är också mästare på att samla ihop alla leksaker på sin bädd, gillar inte ruskväder utan föredrar en plats i solen eller en kväll vid brasan där alla är samlade! Att jaga katter och skälla på förbipasserande hundar är ett måste om man är en chihuahua i flock.  Promenader i skog och mark samt leka "gömma godis" är mycket uppskattat.  I mina album delar jag med mig av bilder tagna under årens lopp här kan du också ta del av bilder på valpkullar vi har eller har haft. Materialet i min kennel är förnärvarande 7 st tikar av mycket god typ, 4 yorktikar och 3 chihuahuatikar. Alla mina avelstikar är utställda och meriterade och hanar väljer jag med omsorg. Samtliga tikar har saxbett 6+6. Enlighet rasklubbens regler är alla mina chihuahuor patellaundersökta med resultat 00. 

Min ambition och strävan är att varje parning skall leda till sunda och rastypiska individer. Under åren som gått har jag passionerat fött upp valpar på dessa raser varav flera varit mycket framgångsrika.Valpar planeras kontinuerligt. Funderar du på att skaffa en chihuahua eller york får du gärna kontakta mej - helst per telefon!

  För info om aktuella valpkullar vänligen kontakta mej per telefon

igwb@telia.com   070 5104266  eller 0582 40055                 

.

 Välkommen in på besök till oss!